Rock & Roll & Poëzie van de bovenste plank

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Zo’n theatertempel uitverkocht voor poëzie ondenkbaar? De Poezieboys vinden van niet. De Poezieboys, dat zijn Jos Nargy en Joep Hendrikx, maar voor deze editie springt Joost Oomen even in de rol van Joep. Samen brengen Jos en Joost tijdens Pussynight de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op de legendarische avond in 1966. Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken. Iedere Pussynight nodigen zij verschillende dichters uit met als doel: dampende, joelende en stijfuitverkochte zalen voor de poëzie!

Met bijdragen van onder anderen Kasper Peters, Emiel Joormann, Sophia Blyden.

Voor deze speciale Stadskas-editie ontvangen ze een hele reeks gasten die binnenkort bekendgemaakt worden.

Over de makers

Kasper Peters was stadsdichter van Groningen en zijn laatste dichtbundel 'kapitein in hangmat' schreef hij op de wierde van Eenrum. Elke week bezoekt hij scholen om er gedichtenles te geven. Hij noemt het geven van lessen zijn gelukselixer.
In de coronatijd won hij een poëziester. Naast 'kapitein in hangmat' schreef hij nog vier andere dichtbundels.

Sophia Blyden is schrijver, dichter, host en studeerde Moderne Nederlandse Letterkunde in Leiden. In haar teksten onderzoekt ze thema's als eenzaamheid, machtsverhoudingen en de grens tussen feit en fictie.  Ze gaat graag op zoek naar woorden die de uitzichtloze status van onze wereld weergeven zonder hoop, humor en zelfspot te schuwen. Daarbij gebruikt ze graag de symboliek van sprookjes en dieren. Ze is onderdeel van de redactie van literair tijdschrift Tirade, zit in de Raad van Advies voor het Nederlands Letterenfonds en programmeert voor Mensen Zeggen Dingen. Daarnaast schrijft ze haar debuutroman bij Uitgeverij Querido.

Willie Darktrousers, onheil folk uit Donkerbroek. Willie zingt graag over pech en magie en de dood en het leven. En over wat animisme kan betekenen in het antropoceen. Gewapend met een rammelende gitaar, een stem als een gebroken huwelijk en zwartgallige maar kloeke teksten sleurt hij je dwars door zijn bizarre fantasie wereld.Willie Darktrousers treed meer dan tien jaar op langs de randen van de Nederlandse Underground. Daarnaast maakte hij muziek voor voorstellingen van de Peergroup, de Poezieboys en samenwerkingen met vele dichters en schrijvers waaronder Joost Oomen, Dean Bowen en Maxime Garcia Diaz.

, onheil folk uit Donkerbroek.  Willie zingt graag over pech en magie en de dood en het leven. En over wat animisme kan betekenen in het antropoceen. Gewapend met een rammelende gitaar, een stem als een gebroken huwelijk en zwartgallige maar kloeke teksten sleurt hij je dwars door zijn bizarre fantasie wereld.

Willie Darktrousers treed meer dan tien jaar op langs de randen van de Nederlandse Underground.
Daarnaast maakte hij muziek voor voorstellingen van de Peergroup, de Poezieboys en samenwerkingen met vele dichters en schrijvers waaronder Joost Oomen, Dean Bowen en Maxime Garcia Diaz.