The Sessions Nieuws Agenda Vrijwilligers Productiehuis Kaarten Over ons Contact

Festival Explore the North 2022: vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober.

Het festivalboekje is er!
Je kunt 'm hier downloaden als PDF.
Bekijk 'm ook online via ISSUU.

Bekijk of download hier de blokkenschema's als PDF's:
vrijdag 14 oktober
zaterdag 15 oktober
zondag 16 oktober

Het programma in een handige app bekijken en bijhouden?
Download Timesquare en volg Explore the North

Festival Explore the North is terug

Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober zwerf je tijdens ons festivalweekend weer door de binnenstad van Leeuwarden voor een spannend programma vol muziek, literatuur, wetenschap, theater en verhalen op onontdekte plekken. Een maandje eerder dan normaal, maar als vanouds met een prikkelend en verrassend programma. En daarbij hoort natuurlijk ook onze Stadskas. Onze prachtige glazen kas waarin we samen met culturele partners een gratis en divers programma voor je maken. De kas vind je van 1 tot 16 oktober in hartje stad, op het Hofplein. Hieronder lees je meer over het programma van ons festival, tijdens het festivalweekend én in De Stadskas.


Festival

Festival Explore the North bestaat uit twee onderdelen: het festivalweekend verspreid over de binnenstad van Leeuwarden en De Stadskas op het Hofplein. Met daaromheen een paar festivalonderdelen buiten het weekend en de kas. Volop genieten in oktober dus! Heb je je kaarten al binnen?

1-16 oktober  De Stadskas
14, 15, 16 oktober Festivalweekend Explore the North

 


Kaartverkoop

Festivalweekend
Met je Explore Everything-ticket (€ 49,50) heb je drie dagen lang (14, 15, 16 oktober) toegang tot ons volledige festivalweekend.
Wil je liever 1 dag genieten van ons festival? We hebben ook dagtickets te koop, voor de vrijdag of zondag (€ 22,50) of de zaterdag (€ 29,50).
Zodra je een kaartje gekocht hebt, kun je dit tijdens ons festivalweekend omruilen in De Stadskas voor een festivalbandje. Daarmee krijg je toegang tot al onze festivallocaties.

Gratis toegankelijk programma in De Stadskas
Het programma in De Stadskas, van 1 tot en met 16 oktober is voor iedereen zonder festivalbandje gratis toegankelijk. Je leest hier alles over De Stadskas én het programma.

Tickets koop je hier


Festivalprogramma

Ben je nieuwsgierig naar ons festivalprogramma? We hebben de eerste namen al bekend gemaakt. De komende tijd volgen er snel meer.

Kijk hier voor het festivalprogrammaFestivalprogramma op aanmelding

Een aantal intieme programmaonderdelen heeft een beperkt aantal beschikbare plekken of tijdsblokken, zoals onze expedities. Daarom moet je je hiervoor vooraf aanmelden. Deze programmaonderdelen zijn vrij toegankelijk met een geldig festivalbandje. Zodra we meer informatie hebben en je je kunt aanmelden, laten we dat hier weten!