The Sessions Nieuws Agenda Productiehuis Kaarten Over ons Contact

Festival Explore the North 2021: vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 november.


Kom je dansen op de drempel?

We leven in een tijd met grote veranderingen. Dat wat aan de horizon ligt, is niet hetzelfde als wat achter ons ligt. We staan op een drempel. Daarom dagen we je uit om, samen met ons, met een nieuwsgierige blik naar de toekomst te kijken.
We nemen je tijdens ons festival mee naar verschillende plekken in de bijzondere binnenstad van Leeuwarden. Laat je meevoeren door verhalen in allerlei vormen, maak kennis met muziek, literatuur, theater en meer uit binnen- en buitenland en in verrassende combinaties. Ga mee op expeditie langs nog onontdekte paden, onverwachte kunstvormen en bijzondere (co)producties. En kom samen met ons dansen op de drempel!


Festivalperiode

Onze festivalperiode in november bestaat uit drie onderdelen: het festivalweekend, de Westerkas en een aantal andere bijzondere projecten die we buiten het festivalweekend samen met onze partners presenteren.


19 - 21 november Festival Explore the North
5 - 17 november   De Westerkas

 


Kaartverkoop

Met je Explore Everything-ticket (€ 49,50) heb je drie dagen lang (19, 20 en 21 november) toegang tot ons volledige festivalprogramma. Voor kinderen tot en met 12 jaar hebben we een speciaal kinderticket en ook voor jongeren tot en met 20 jaar hebben we een extra voordelig ticket. Wil je liever 1 dag genieten van ons festival? Vanaf maandag 25 oktober kun je ook een dagkaart kopen, voor de vrijdag of zondag (€ 22,50) of de zaterdag (€ 29,50).


Meer informatie & tickets


CoronaCheck

We kunnen er helaas niet omheen: Voor iedereen vanaf 13 jaar is het verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen om toegang te krijgen tot ons festival en de festivalperiode. Je kunt hiervoor de CoronaCheck-app of een geprinte QR-code (via CoronaCheck.nl) gebruiken.

Zodra er iets verandert in de regelgeving rondom corona, dan laten we je het weten. Houd hiervoor deze website, onze veelgestelde vragen-pagina (FAQ) en onze social media in de gaten.


Festivalprogramma

Ben je nieuwsgierig naar ons festivalprogramma? We hebben de eerste namen al bekend gemaakt. De komende tijd volgen er snel meer.


Kijk hier voor het festivalprogramma


Festivalprogramma op aanmelding

Een aantal intieme programmaonderdelen heeft een beperkt aantal beschikbare plekken of tijdsblokken. Daarom moet je je hiervoor vooraf aanmelden, via de knop Tickets bovenaan deze pagina. Deze programmaonderdelen zijn vrij toegankelijk met een geldig festivalbandje.

Het betreft de volgende onderdelen:
- de expedities
- audiotour It gelok fan Fryslân - Tryater
- Project Overtone van Bouke Groen
- NEPEN

Lees hier je meer over onze expedities, It gelok fan Fryslân, Project Overtone en NEPEN.