DI 21 NOV | 20:30 - 22:00

De planeet warmt op, je kan geen huis vinden en nu moet je ook nog eens extra rente gaan betalen over je studieschuld. Er staat veel op het spel en nu kan je zelf koers bepalen: je mag op woensdag 22 november namelijk stemmen. Maar hoe doe je dat nu op een goede manier? Wat zijn de belangrijke afwegingen? En waar moet je opletten? De Linkse Mannen - Wilbert en Bram -  Lossen Het Op. Dat doen ze samen met campaigners van De Goede Zaak, het campagnebureau voor progressief Nederland, campaigners van Stem op een Vrouw, de stichting voor meer vrouwen in de politiek, en andere gasten. Marjolein Rover lost een probleem van jou op tijdens de show en onze artiest-in-residentie lost het in ieder geval op als wij er toch niet helemaal uitkomen. Moedig voorwaarts!

De gasten
Jeppe Kok van TienSkip, die organisatie die jongeren actief wil maken in de democratie | Julia Muller van Stem op een Vrouw | Ama Boahene, campaigner bij De Goede Zaak | Nuria Zantman, no. 2 van LEF, de politieke partij voor de nieuwe generatie | Artiest in de knutselhoek: Johnny Loves me.
Julia Muller is zelfstandig (programma-)maker, redacteur en presentator. Ze wordt warm van projecten die zich gaan over een rechtvaardige(re) wereld en het menselijke vermogen tot verbeelding. Ze begon haar carrière in Amsterdam als programmamaker bij Pakhuis de Zwijger en houdt in haar persoonlijke en professionele leven steevast vinger aan de pols in de Amsterdamse dag- en nachtcultuurscène. Voor Stem op een Vrouw coördineert Julia Alliantie Politica, een samenwerkingsverband dat zich inzet voor de duurzame politieke participatie van vrouwen in Nederland.
Ama Boahene (die/hij) is campaigner bij DeGoedeZaak en leidt daar de verkiezingscampagne. Daarnaast werkt die als presentator en moderator, eerder onder meer voor Omroep ZWART en het Nederlands Filmfestival. 

Over de Linkse Mannen lossen het op
De Linkse Mannen, Bram Douwes en Wilbert van de Kamp, lossen het op. In hun talkshows nemen ze de wereld onder de loep. Hard nodig, want: grote problemen. Klimaat, rechtsstaat, asiel en zo verder. Niet gratuit, geen opinies. Wekelijks. En liefst nog vaker.