Gedeelde voorliefde voor Indiase ritmiek
Pete Lockett en David van der Heide kwamen elkaar tegen op het drumfestival Herfstfest. Al snel bleek er een klik tussen de twee: ze deelden een voorliefde voor Indiase ritmiek en ritmische taal (Konnakol). Zodoende kwamen ze op het idee om een gezamenlijk stuk te componeren. Op Expore the North zie jij de allereerste uitvoering van dit werk. Samen met de talenten van het Leeuwarder Pasveerkorps brengen ze de wonderlijke taal naar Leeuwarden. Het Pasveerkorps werd in 2017 nog wereldkampioen op het onderdeel ‘show’ tijdens het Wereld Muziek Concours. Een unieke kans om een nieuwe taal te ontdekken en overdonderd te worden door deze drummer der drummers en een magistraal korps.

Lezing en workshops
Naast het unieke optreden delen Lockett en Van der Heide hun kennis van Konnakol met je op Explore the North tijdens de voorafgaande lezing. Ook geeft het duo verschillende workshops aan amateurmusici op muziekscholen in de provincie, namelijk bij OPUS3 in Dokkum en bij Centrum voor de Kunsten Atrium in Sneek. Opgave via deze workshops verloopt via de muziekscholen.

Het project is een samenwerking tussen Explore the North, Keunstwurk / Fulkaan, Pete Lockett, Pasveerkorps Leeuwarden, David van der Heide en Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Vroege Vogels bijna gevlogen
De Vroege Vogel kaarten voor Explore the North 2019 zijn nog twee dagen verkrijgbaar (t/m za 31 augustus). Verzeker jezelf dus nog snel met vijf euro korting op een winters weekend vol spannende muziek en verhalen die het alledaagse bijzonder maken.

koop hier je vroege vogel kaartje