Je polsbandje ligt te wachten
Explore the North begint met het ophalen van je polsbandje in de Blokhuispoort (Blokhuisplein 40). Neem je ticket mee (op je smartphone of eventueel uitgeprint). Het ticketcentrum, na de eerste poort rechts heeft de volgende openingstijden:

vrijdag 24 november | 12:00 uur - 23:00 uur
zaterdag 25 november | 12:00 uur - 23:00 uur

In ons festivalhart warm je je aan een vuur, ontmoet je andere festivalgangers en bereidt eet- en drinklokaal Proefverlof een speciaal Explore-menu.

Vervoer
Vanaf het Centraal Station is het ongeveer tien minuten lopen naar de Blokhuispoort. Parkeren kan het beste in een van nabij gelegen parkeergarages: Klanderij, Hoeksterend, Zaailand of Oldehove. Je fiets kun je stallen in de straten rondom de Blokhuispoort. Houd rekening met enige omleiding vanwege de wegwerkzaamheden die op het moment bij het Blokhuisplein worden uitgevoerd.

Warm thuis alvast op voor je dwaaltocht door Leeuwarden
Welke muzikanten, dichters en speciale projecten ga jij zien? De vijfde editie van Explore the North voert je langs maar liefst 14 onvermoede locaties en zo'n 65 acts. Met de laatste toevoeging van de nieuwe, eerste 'Dichter fan Fryslân' Eeltsje Hettinga is het tijd om thuis op te warmen en je klaar te maken voor de tweedaagse dwaaltocht door de binnenstad van Leeuwarden aanstaand weekend. Warm op met de Spotify-playlist, neem je blokkenschema bij de hand en stippel je route alvast uit. Op de vijfde editie staan onder andere exclusieve shows van Chassol, Mew, Martin Kohlstedt en het Noord Nederlands Orkest. Lees hier de tips van onze muziekprogrammeur Peter. Daarnaast zijn er unieke projecten als Rechtbankproza en Poëtische Profetieën te bezoeken en zie je voordrachten van onder anderen Bert Wagendorp, 'dichter des Vaderlands' Ester Naomi Perquin en Charlotte van den Broeck. Het volledige programma voor de vijfde editie vind je hier.

Wil je bij Proefverlof eten op 24 en/of 25 november en zeker zijn van een plekje? Dan is het handig om bij je reservering te vermelden dat je Explorer bent.

Heb jij jouw mededwalers al uitgenodigd?