Grensverleggende artiesten uit allerlei windstreken naar Leeuwarden

Met de nieuwe lichting programma komt een diverse worp aan grensverleggende muzikanten uit allerlei windstreken naar Leeuwarden. Zo is Mdou Moctar, ook wel de Prince van de Sahara genoemd, een van de meest vernieuwende artiesten uit de Saharamuziek. De excentrieke percussionist Thor Harris (bekend van oa Swans) komt in Leeuwarden de grens van het experiment verkennen als Thor & Friends, met een palet aan instrumenten om u tegen te zeggen. De Amerikaanse multi-instrumentalist Peter Broderick betovert je in de Sint Bonifatiuskerk met een overweldigende muzikale ervaring en Nederlands bekendste harpist Remy van Kesteren geeft een optreden met live visuals en een robotorkest. Voor Lost Lines improviseert het briljante drietal Pitou, Binkbeats en Mischa Porte op basis van verloren woorden. Kamerorkest van het Noorden en Guus Kuijer nemen je tijdens een verhalend concert mee naar het allereerste begin met Genesis - a new beginning. Lees hier meer over het tot zover bekendgemaakte programma. De komende maanden voegen we nog een heleboel programma toe.

Het Grote Onbekende: verhalen op basis van het portret van een onbekende

Hoe geef je een onbekende een verhaal? Op basis van een portretfoto van studenten van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (Terschelling) schrijven de scribenten van Meeuw Jonge Schrijvers een verhaal. Wat voor leven hebben deze leeftijdsgenoten, die hun toekomst zien in de zee? Ook andere jonge performers hun interpretatie geven van Het Grote Onbekende - de ander. Op Explore the North ontmoeten de makers en de studenten elkaar en zie je de resultaten van dit proces. Een samenwerking tussen Meeuw Jonge Theatermakers, Oerol, Maritiem Instituut Willem Barentsz en Explore the North.

Haal je Vroege Vogel kaartje uiterlijk 31 augustus

De Vroege Vogel kaarten voor Explore the North 2019 zijn nog verkrijgbaar. Let op: dit is zolang de voorraad strekt, dus wacht niet te lang meer en bestel ze vandaag nog.

Vijf euro korting op Explore the North 2019