Kaarten Praktische info Vrijwilligers Programma Nieuws Expedities Blokkenschema Speciale projecten

nieuws /// vr 22 november

Meindert Talma presenteert première nieuwe voorstelling op Explore the North

Cultheld Meindert Talma presenteert in november de volledige uitvoering en première van zijn nieuwe voorstelling De Domela Passie op Explore the North. In Zalen Schaaf neemt hij je mee in het leven van Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846 - 1919), de grondlegger van het Nederlands socialisme die precies honderd jaar geleden overleed. Talma komt niet alleen, hij neemt zowel het enthousiaste koor de Reade Hoeke als een strijkersensemble mee. De Domela Passie is een productie van Popfabryk, Excelsior Recordings en het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum.

Meindert Talma presenteert première nieuwe voorstelling op Explore the North

2019: 100 jaar Domela
Op 18 november 2019 is het een eeuw geleden dat Domela Nieuwenhuis is overleden. Reden genoeg voor Meindert Talma om zijn nieuwe voorstelling te baseren op het bijzondere leven van dit zowel geliefde als gehate figuur. Als geboren en getogen Fries in het dorp Surhuisterveen kent Talma de verhalen over Domela als geen ander. Al op de middelbare school schreef hij een scriptie over Domela’s armoedige roots. Meindert is daarmee de perfecte kandidaat voor het vertolken van Domela’s levensverhaal. Meer informatie over Domela is te vinden op de website van Popfabryk en van het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum

Vroege Vogel kaarten nog tot en met 31 augustus beschikbaar
Nog tot en met 31 augustus bespaar je jezelf vijf euro op je kaartje voor Explore the North 2019. Dus zet onze kersverse Spotify-playlist aan en koop je ticket hier.

Meindert Talma presenteert première nieuwe voorstelling op Explore the North