ALGEMEEN

Wat is Festival Explore the North?
Festival Explore the North is een cultureel stadsfestival in Leeuwarden boordevol muziek, theater, literatuur, kunst, dans en nog veel meer. De festivalperiode duurt van 1 t/m 16 oktober en bestaat uit De Stadskas, van 1 t/m 13 oktober, en het festivalweekend, 14, 15 en 16 oktober.

Wanneer vindt Festival Explore the North 2022 plaats?
Het festivalweekend van Explore the North vindt plaats van vrijdag 14 t/m zondag 16 oktober. De festivalperiode van Explore the North is van 1 t/m 16 oktober, met naast het festival onder andere een uitgebreid programma in De Stadskas op het Hofplein. De Stadskas opent op 1 oktober en heeft programma tot en met 13 oktober. Let op: dit is een maand vroeger dan je van ons gewend bent.

Waar vindt Festival Explore the North 2022 plaats?
Het festivalweekend vindt plaats in de binnenstad van Leeuwarden, op verschillende locaties. Je vindt alle locaties en de acts terug in ons festivalboekje en de blokkenschema’s. Tijdens het festivalweekend fungeert De Stadskas op het Hofplein als festivalhart. Hier kun je terecht voor alle informatie, festivalbandjes, festivalboekjes, vragen en meer.

Waar staat De Stadskas in 2022?
Dit jaar staat onze glazen Stadskas op het Hofplein in Leeuwarden, naast het Stadhuis. Dit is een wijziging t.o.v. voorgaande jaren, toen deze op het Oldehoofsterkerkhof stond. De Stadskas staat van 1 t/m 16 oktober op het Hofplein.

Is er een informatiebalie?
Er is een ticket- en informatiepunt in De Stadskas op het Hofplein. Hier kun je terecht voor tickets, je Festival-polsbandje, meer informatie en aanmelden expedities. Het ticket- en informatiepunt is tijdens het festival op vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 - 23.00 uur en op zondag van 11.00 tot 21.00 uur.

Wat zijn de openingstijden van het festivalweekend en De Stadskas?
Het festivalweekend gaat op vrijdag 14 oktober van start om 18:30 uur en zal duren tot zondag 16 oktober 0:00 uur. De Stadskas staat er van zaterdag 1 oktober om 12:00 uur en zal op zondag 16 oktober 0:00 uur sluiten.

Openingstijden De Stadskas (1 t/m 13 oktober)
ma, di, wo, do  17:00 - 23:00 uur
vr  16:00 - 0:00 uur
za, zo 12:00 - 0:00 uur

Openingstijden De Stadskas (14 t/m 16 oktober)
vr, za, zo 12:00 - 0:00 uur

Kan ik me als vrijwilliger voor het festivalweekend en/of De Stadskas opgeven?
Ja, dat kan zeker! Vul het formulier op deze pagina in en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.


Is het festival goed bereikbaar met ov?
Leeuwarden in goed bereikbaar met het ov. Vanaf Centraal Station Leeuwarden is het zo’n 10 minuten lopen naar het centrum en daarmee de meeste festivallocaties. Dat geldt ook voor De Stadskas op het Hofplein.


Waar kan ik parkeren tijdens het festival?
Er is geen aparte festivalparkeerplaats beschikbaar. Je kunt parkeren in de parkeergarages van de Oldehoofsterkerkhof of het Zaailand.


Zijn er nog maatregelen rondom corona?
Momenteel zijn er geen restricties door coronamaatregelen. Zodra er iets verandert in de regelgeving rondom corona, dan laten we je het weten. Houd daarvoor deze pagina en onze social media in de gaten.


Mag ik fotograferen/filmen tijdens het festival?
Het is tijdens het festival niet toegestaan zonder toestemming een optreden te registreren met professioneel materieel. Mocht je dit graag willen doen, vermeld dit dan op tijd vooraf via de informatiebale in De Stadskas of via een e-mail naar info@explore-the-north.nl.

TICKETS


Wanneer start de kaartverkoop?
De kaartverkoop is al van start. Klik hier.

Welke tickets zijn er?
Je kunt Explore Everything-weekendtickets of losse dagtickets voor vrijdag, zaterdag of zondag kopen. Daarnaast hebben we speciale tickets voor kinderen tot en met 12 jaar en voor jongeren tot en met 25 jaar.

Wat kost een festivalticket?
Er zijn verschillende tickets beschikbaar voor het festival weekend. Alle onderstaande prijzen zijn exclusief servicekosten.

Explore Everything-ticket (vr, za & zo): €49,50
Dagticket vr 14 okt: €22,50
Dagticket za 15 okt: €29,50
Dagticket zo 16 okt: €22,50

Kinderpasse-partout (vr, za & zo, t/m 12 jaar): €8,00
Jongeren Explore Everything-ticket (vr, za & zo, t/m 25 jaar): €19,50

Waar koop ik tickets voor De Stadskas?
Het programma in De Stadskas is gratis toegankelijk, dus hiervoor hoef je geen tickets te reserveren. Er is één uitzondering: De Broeikas op 1 oktober. Hiervoor kun je tickets kopen via De Broeikas zelf.

Waar koop ik tickets voor de expedities?
Je kunt gratis je plaats op een expeditie reserveren via onze website. Hiervoor zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Let op! De expedities zijn alleen toegankelijk voor bezoekers met een festivalbandje voor de betreffende dag. Reserveer dus alleen een plaats als je ook een festivalticket voor de betreffende dag hebt.

Hoe maak ik gebruik van mijn ticket?
Om toegang te krijgen tot alle festivallocaties tijdens het Explore the North-weekend, wissel je je ticket om voor een polsbandje. Met dit bandje kom je alle locaties binnen op de dag(en) dat je bandje geldig is.

Waar kan ik mijn ticket omruilen voor een festivalbandje?
Je kunt je festivalbandje gedurende het gehele festivalweekend ophalen in De Stadskas op vertoon van je ticket.

Wanneer kan ik mijn festivalbandje ophalen?
Je kunt je festivalbandje ophalen vanaf 14 oktober, de eerste dag van het festivalweekend. De Stadskas, waar je het bandje kunt ophalen, is tijdens het festivalweekend elke dag geopend van 12:00 tot 0:00 uur.

Kan ik tijdens het festival nog een kaartje kopen?
Ook tijdens het festival kun je een ticket kopen, voor een bepaalde dag of voor het gehele festivalweekend. Dat kan via onze website of in ter plaatse in De Stadskas op het Hofplein. Voor het programma in De Stadskas hoef je geen tickets te kopen m.u.v. De Broeikas op 1 oktober.

Kan ik ook een ticket kopen voor één optreden?
Nee, voor elk optreden koop je minimaal een dagticket voor de dag waarop het optreden is. Daarmee krijg je dus wel veel meer waar voor je geld.

Kan ik mijn kinderen meenemen naar het festival?
Dat kan zeker. We hebben een extra goedkoop festivalticket van €8,- beschikbaar voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Met dit ticket kan je kind het gehele weekend mee naar het festival.

Kan ik mijn geld terugkrijgen als ik niet meer kan?
Dit kan helaas niet.  

Wat als ik een expeditie gereserveerd heb terwijl ik niet meer kan?
Stuur zo snel mogelijk een e-mail naar info@explore-the-north.nl met vermelding van je reservering en of je eventueel wil wisselen van dag. Zo krijgen andere explorers de kans om nog een van de beperkte plaatsen te reserveren.

Mijn kaartje is kwijtgeraakt, wat moet ik doen?
We werken alleen met e-tickets, die raken gelukkig minder snel kwijt. Kun je je tickets toch niet meer vinden, stuur dan een e-mail naar info@explore-the-north.nl

Ik heb geen ticket ontvangen, wat moet ik doen?
Heb je na 24 uur nog niets ontvangen? Check dan je spambox, controleer of de betaling is gelukt en of je het juiste e-mailadres hebt ingevuld. Klopt dat allemaal en nog steeds niks ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@explore-the-north.nl

Kan ik mijn ticket omruilen?  
Nee, je kunt je ticket niet omruilen.

Moet ik mijn ticket printen?
Nee, je kunt je digitale ticket laten scannen vanaf je telefoon waarna je een festivalbandje ontvangt.

Ik heb een andere vraag over de kaartverkoop, met wie moet ik contact opnemen?
In dat geval kun je een mailtje sturen naar info@explore-the-north.nl


TIJDENS HET FESTIVAL

Waar kan ik terecht voor vragen of meer informatie tijdens het festivalweekend?
Ook tijdens het festivalweekend blijft De Stadskas op het Hofplein staan als festivalhart. Hier kun je terecht voor alle vragen of informatie die je nodig hebt en kun je je festivalbandje halen tijdens gehele het weekend.

Waar vind ik het programma van het festivalweekend?
Het programma van het festivalweekend vind je in het festivalboekje, die je kunt ophalen in De Stadskas op het Hofplein. Het meest up-to-date programma vind je via de Timesquare-app of onze website. De app kun je downloaden op tmsqr.com. Het programma kun je ook vinden op onze website hier. Hier kun je ook de blokkenschema’s en het festivalboekje downloaden.

Waar vind ik het programma van De Stadskas?
Het programma van De Stadskas vind je in het festivalboekje, die je ook ter plekke kunt ophalen. Het meest up-to-date programma vind je via de Timesquare-app of onze website. De app kun je downloaden op tmsqr.com. Het programma kun je ook vinden op onze website hier.

Waar vind ik het programma van de expedities?
De inhoud van de expedities blijft tot het laatste moment geheim. Zo is verrassing het grootst. Je start vanaf De Stadskas op het Hofplein op het tijdstip waarvoor je gereserveerd hebt.

Waar starten de expedities?
De expedities starten vanaf De Stadskas op het Hofplein op het tijdstip waarvoor je gereserveerd hebt.

Waar kan ik eten en drinken tijdens het festival?
In De Stadskas kun je tijdens de gehele festivalperiode van 1 t/m 16 oktober terecht voor een hapje en een drankje tijdens openingstijden. Dit verzorgen we in samenwerking met de ondernemers van het Gourverneursplein en het Hofplein, die verenigd zijn in de Stichting Uit in Leeuwarden. De Westerkerk heeft een pop-up bakkerij waar je kunt ontbijten, lunchen, taartjes eten en koffie drinken.
Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk op vrijwel alle andere Explore-locaties iets te drinken tijdens het festivalweekend.

Hoe laat van tevoren moet ik aanwezig zijn?
Veel intieme locaties van Explore the North hebben maar beperkte ruimte. Dat betekent dus dat je op tijd moet zijn bij je favoriete programma, want vol is vol.

Is het festivalweekend toegankelijk voor rolstoelen?
Bijna alle Explore-locaties zijn toegankelijk voor rolstoelen, op het Souterrain Theater en enkele locaties van onze Expedities na. Je helpt ons enorm als je via info@explore-the-north.nl van tevoren aangeeft dat je komt. Dankjewel!

Kan ik contant betalen op de festivallocaties?
Op meerdere locaties kun je met contant geld betalen.

Waar kan ik merchandising kopen?
In het festivalhart, De Stadskas op het Hofplein, is er de mogelijkheid merchandising te kopen.

Waar kan ik boeken van de schrijvers op Explore the North kopen?
In het festivalhart, De Stadskas op het Hofplein, staat een boekentafel in samenwerking met Van Der Velde in Leeuwarden.

Is het toegestaan om huisdieren mee te nemen?
Het is niet toegestaan om huisdieren mee te nemen naar de festivallocaties. Hiervoor geldt een uitzondering voor blindegeleidehonden.

Is er EHBO aanwezig tijdens het festival?
Tijdens de gehele festivalperiode is er EHBO aanwezig op alle locaties. De EHBO is aanwezig tijdens de openingstijden van het festival.