Kaarten Programma Nieuws Over ons Speciale projecten

Pete Lockett (UK) & Pasveerkorps Leeuwarden

muziek /// De Westerkerk /// zaterdag /// 20:30

Een duik in de wonderlijke Indiase ritmiek met wereldberoemde Britse percussionist en het getalenteerde Leeuwarder Pasveerkorps

De wereldberoemde Britse percussionist Pete Lockett (bekend van vele samenwerkingen met artiesten als Björk en Amy Winehouse en als componist voor verschillende James Bondfilms) en het Pasveerkorps Leeuwarden (onder leiding van David van der Heide) presenteren op Explore the North de wondere wereld van Indiase ritmiek en de bijbehorende ritmische taal Konnakol. Lockett en van der Heide vonden elkaar dankzij een gedeelde voorliefde voor de Indiase ritmiek en ritmische taal (Konnakol). Op Explore the North spelen ze voor het eerst een speciaal gecomponeerd stuk rondom deze taal, met het getalenteerde Leeuwarder Pasveerkorps. Deze sterren werden in 2017 nog wereldkampioenschap op het onderdeel ‘show’ tijdens het Wereld Muziek Concours. Een unieke kans om een nieuwe taal te ontdekken en overdonderd te worden door deze drummer der drummers en een magistraal korps.

In de voorafgaande lezing nemen Lockett en Van der Heide je mee in deze curieuze ritmische taal. Wat is Konnakol precies? Hoe is het ontstaan en op welke wordt de taal gebruikt?

Dit project is een samenwerking tussen Explore the North, Keunstwurk / Fulkaan, Pete Lockett, Pasveerkorps Leeuwarden, David van der Heide en Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF).

Workshops voor amateurmusici in Dokkum, Sneek en Leeuwarden
Met verschillende workshops laten David van der Heide en Pete Lockett amateurmusici binnen Friesland kennismaken met de Indiase, ritmische wereld. Een fijne vorm om hun voorliefde voor deze stijl te delen en om de amateurmusici uit te dagen om uit hun vertrouwde, traditionele repertoire te stappen. Het duo trekt de provincie in om op een aantal muziekscholen in de omgeving (OPUS3 in Dokkum en bij Centrum voor de Kunsten Atrium in Sneek) hun kennis te delen, opgave via deze workshops verloopt via de muziekscholen. Daarnaast geeft het Pasveerkorps samen met Pete Lockett speciaal voor muziekkorpsen een demonstratie in het clubgebouw van de stichting Pasveerkorpsen Leeuwarden.

Pete Lockett (UK) & Pasveerkorps Leeuwarden

Pete Lockett Mixes Traditional and Modern Indian Percussion

Pete Lockett (UK) & Pasveerkorps Leeuwarden