Chassol - Exclusieve show in Nederland

Chassol - Exclusieve show in Nederland

Chassol - Exclusieve show in Nederland
Audiovisuele explosie die elke grens overstijgt

Deze multi-getalenteerde Franse pianist, filmmuziek-componist en audiovisuele experimentalist begon te spelen op zijn vierde en is daar gelukkig nooit mee gestopt. Dit wonderkind werkte al samen met Sebastien Tellier en Phoenix en werd (na een tip van Diplo) uitgenodigd door Frank Ocean om samen te werken op zijn laatste album Blonde. Al van jongs af aan kwam Chassol in aanraking met verschillende muziekstijlen waaronder ragas en de invloed van Indiase instrumenten, gemixt met jazz. Daarnaast speelde de piano van zijn vader een grote rol bij de eerste muzikale ontdekkingen van de Fransman.

Chassol is het hele weekend te gast in Leeuwarden en speelt twee platen integraal: vrijdags Indiamore (deels gemaakt in India) en zaterdags Big Sun(deels gemaakt op Martinique).

Zijn albums gaan gepaard met zelf geproduceerde filmbeelden en dit levert zogenoemde 'Ultrascores' op. Het zijn video's die met filmmuziek worden gecombineerd. Chassol gebruikt hiervoor de geluiden van zijn eigen filmbeelden als muzikale input. Zo improviseert hij op de piano terwijl er loops te horen zijn van het verkeer in Calcutta, een willekeurig persoon die hij spreekt op de markt of vogelgeluiden. Verwacht een audiovisuele explosie waarbij je heen en weer wordt geslingerd tussen India, New Orleans, de Caraïben, jazz en minimalisme.

Chassol doorbreekt de grenzen tussen beeld en geluid en muziek en het leven. Hij probeert zijn omgeving en de mensen daarin te begrijpen en dat vormt meteen de rode draad in zijn werk. Met de 'Ultrascores' van Chassol zie je op Explore the North een nieuwe soort artistieke beleving.

Luister Chassol - Exclusieve show in Nederland op Spotify
De prachtige locaties

De prachtige locaties
Vormen de omlijsting voor unieke optredens

etn-logo

24 & 25 nov. 2017 Leeuwarden