Explore the North

[afgelast] Young Explorers

i.s.m. Jeugd Dans Opleiding Fryslan, Frysk Jeugd Orkest, Meeuw Jonge Theatermakers en LF2018

Wij hebben besloten het evenement Young Explorers af te gelasten. Dit festival voor jong talent in Fryslân (in het kader van Explore the North) zou op zaterdag 17 november plaatsvinden, maar vanwege voortschrijdend inzicht hebben wij besloten het anders te gaan doen op een ander moment wanneer het beter tot zijn recht komt. Kaartjeskopers krijgen persoonlijk bericht. Meer informatie.

Explore the North presenteert op zaterdag 17 november voor het eerst een festival voor het podiumtalent van de toekomst uit Fryslân. Dit doen we samen met Meeuw Jonge Theatermakers, Frysk Jeugd Orkest en Jeugd Dans Opleiding Fryslân. Als bezoeker krijg je in één dag een beeld van het enorme talent tussen 12 en 18 jaar dat in Fryslân rondloopt. We nemen je mee de leslokalen in en je krijgt de kans om aanwezig te zijn bij publieksrepetities. Een kijkje in de keuken van de jonge dans-, schrijf- en muziektalenten.

Zaterdag 17 november
10:30 uur - 18:00 uur
Tryater: Oostersingel 70, 8921 GB Leeuwarden
Meeuw Jonge Theatermakers: Oostersingel 70 B, 8921 GB Leeuwarden

[afgelast] Young Explorers

Verse teksten van schrijvers van Meeuw Jonge Theatermakers
De Jonge Schrijvers van Meeuw - die je eerder dit jaar al zag schitteren op onder andere het Talentuinfestival - presenteren verse teksten die tot een theaterstuk worden ontwikkeld dat op Explore the North 2018 te zien is.

Oostenrijkse choreograaf neemt jonge talenten mee in speciale workshop
Uit Oostenrijk is de danseres Katharina Meves aanwezig, ‘s avonds staat zij met het gezelschap Liquid Loft voor de voorstelling Church of Ignorance in de Westerkerk. Voor de jonge talenten van de Jeugd Dans Opleiding Fryslân, die ‘s avonds meespelen in deze performance, stelt zij een workshop samen. Afke Brenninkmeijer en Raymond Guzman (samen met Pim Steemers artistieke raad van Jeugd Dans Opleiding Fryslân) geven speciale danslessen en workshops waar je bij mag zijn.

Repetities en afsluitend concert door Frysk Jeugd Orkest
Niet alleen Meeuw Jonge Theatermakers en Jeugd Dans Opleiding Fryslân nemen je mee in open lessen, ook Frysk Jeugd Orkest laat tijdens openbare repetities zien en horen hoe muziekstukken worden ingestudeerd. Dit doen ze zowel in volledige orkestbezetting als ook in opgesplitste groepen. Je krijgt een goed beeld van hoe het orkest samenwerkt en van de manier waarop het elk individueel orkestlid inspireert en ontwikkelt. In opmaat naar hun afsluitende concert laten ze tijdens de open repetities zien en horen hoe de muziekstukken worden ingestudeerd. Dit doen ze zowel in volledige orkestbezetting als ook in opgesplitste groepen.

Samenwerking tussen de jonge talenten onder leiding van Mohamed Yusuf Boss
Speciaal voor Young Explorers brengen we talenten van Meeuw Jonge Theatermakers, Frysk Jeugd Orkest én Jeugd Dans Opleiding Fryslân bij elkaar voor een gezamenlijke, multidisciplinaire voorstelling getiteld Jesus is my Homeboy. Het stuk wordt ontwikkeld onder leiding van Mohamed Yusuf Boss, een autodidact danser-choreograaf. In samenwerking met Urban House, Club Guy & Roni en Grand Theatre heeft hij al enkele eerste korte werken gemaakt.

Tot slot is er ook een talkshow waarin professionals met de jonge talenten in gesprek gaan over de vraag wat Friesland artistiek voor de talenten kan betekenen.

Adressen van de locaties:

Tryater: Oostersingel 70, 8921 GB Leeuwarden
Meeuw Jonge Theatermakers: Oostersingel 70 B, 8921 GB Leeuwarden

i.s.m. Jeugd Dans Opleiding Fryslan, Frysk Jeugd Orkest, Meeuw Jonge Theatermakers en LF2018. Met dank aan Tryater.